Treterrasse

Etter en hard vinter er terrassen ofte fæl og rotete, vi bruker grillen raskt og skynder oss inn igjen. Dessuten blir det ikke gjort noen innsats på rengjøringsdelen. Derfor er det en klassisk oppgave i påsken å gjøre terrassen klar.

Å forberede treterrassene er et utfordrende prosjekt for mange. Men vær ikke redd, løsningen er ganske enkel. Vi valgte å olje vår terrasse etter en kort rengjøring. Hvis terrassen din er plaget med alger, anbefaler vi en forbehandling mot alger og grundig rengjøring.

Deretter er det viktig å kontrollere terrassen for eventuelle sprekker og splinter. Fliser og splinter kan man gå over med et stykke sandpapir.

Etter at dette er gjort og terrassen er tørket, er det bare å komme i gang å olje terrassen. Ved oljing bør man bruke en malepensel. En pensel vil drive oljen lenger ned i strukturen på treet og derfor vare lenger.

En god treolje gjør oppgaven mye enklere og vil gi et bedre resultat. Vi har valgt å bruke en olje med ekstra farge for å oppnå et mørkere resultat. Treterrassen er utsatt for kulde, regn, solskinn og smuss. Alt dette gjør treet slitent og tørt. Ved å olje terrassen din, vil du unngå sprekker og flis, derfor er oljing ikke bare nødvendig for et pent resultat, men også for barbente føtter. Vi anbefaler at du oljer flere ganger for å sikre at alle overflater er mettede. Etter første gang vil du raskt finne stedene som suger mer enn de mindre utsatte stedene, for eksempel under møbler. Det kan være lurt å olje en gang til kun på de stedene som fortsatt er tørre.

Vi har møblert terrassen med et Dover lounge sett med innebygd solseng. En hvit Boretti Da vinci gassgrill som passer til. Vi elsker Dacarr tilbehør fra Muubs, noe som gir et rått utseende og samtidig en vakker kontrast til det lyse. Teppene er laget av ull og kommer fra Skargaarden. Lanternene på salongbordet er også fra Skargaarden.