Skal du ha nye hagemøbler? Det finnes mye å velge mellom, ikke minst vil materialvalg påvirke både utseende og vedlikeholdsbehovet. De mest populære materialene på hagemøbler er teak, aluminium og kunstrotting. Vi hjelper deg å velge: Lær om materialene, vedlikehold og mer her.

 

Hagemøbler i teak: Naturlig og varm atmosfære

Teak står godt til både klassiske og nyere boliger, og kan passe inn i tradisjonelle, tidløse interiører så vel som hos de mer trendbevisste. Teak forbindes i tillegg med retroestetikken, og har lang fartstid i interiørbransjen. Dagens teakmøbler er produsert på en etisk og bærekraftig måte, slik at du trygt kan investere i et sett uten dårlig samvittighet.

Teak er en holdbar tresort med en vakker gyllen farge. Når du lar teakmøblene stå ubehandlet ute, vil de over tid utvikle en grå patina som mange synes er vel så vakker. Det er også fullt mulig å beholde den varme originale teakfargen ved å olje møblene et par ganger i sesongen.

Tresorten teak inneholder olje som gjør at møblene tåler temperatursvingninger bedre enn mange andre tresorter. Dermed kan du la den overvintre under en presenning, og ha glede av møblene i en årrekke. I slutten av en sesong anbefaler vi at du går over og etterskrur alle skruer, oljer eventuelle bevegelige ledd, og rengjør møblene med en egen teakrengjøring. Tekstilputer lagres innendørs.

Skarsgaarden Djurö spisesett i teak.
Skarsgaarden Djurö spisesett i teak.

 

Hagemøbler i aluminium: Trendy og praktisk

Hagemøbler i aluminium spås en kjempevekst i årene fremover. Etter inspirasjon fra internasjonale feriedestinasjoner, influensere og designmagasiner, ønsker stadig flere seg aluminiumshagemøbler på verandaen. De har et tidsriktig utseende, og er praktiske.

Loungesett eller hagesett i aluminium har lav egenvekt, og er enkle å flytte rundt på. Materialet er i tillegg rustfritt og krever kun enkel rengjøring med såpevann en gang i blant. Med store, myke puter i stolene blir dette komfortable sittemøbler med lang holdbarhet og høy kulhetsfaktor.

Medfølgende puter til aluminiumsmøbler er vanligvis av en kvalitet som er vannavstøtende og drenerer fuktighet godt. Tips: Impregner uteputene dine, så tåler de mer. Det er deilig å slippe å stresse med å få dem ned i putekassen hver gang det regner litt.

Hagemøbler i aluminium fra Lapatio er kvalitetssikret. Vi ser blant annet på hvordan møblene produseres, og hvordan sveisingen er utført, for å passe på at du får et holdbart produkt som du kan ha glede av i mange år.

hartmann amsterdam loungegruppe i aluminium
Vurder gjerne tidsriktige møbler som kombinerer aluminium og teak. Som dette settet fra Hartmann.

 

Hagemøbler i kunstrotting: Komfortabelt og nesten vedlikeholdsfritt

Utemøbler i kunstrotting har så å si vært standarden for utemøbler i mange hjem det siste tiåret. Kunstrotting er et fleksibelt og sterkt materiale som gir møbler med god komfort. Den rottingen noen av oss husker fra åttitallet var av produsert av palmer, og tålte langt mindre belastning enn dagens kunstrotting. For å se om kunstrottingmøblene har god kvalitet, kan du se etter om de har en stabil ramme, og at flettverket er tett og jevnt.

Kunstrotting er laget av plast og skal være tilnærmet vedlikeholdsfritt. Det anbefales dog å rengjøre dem et par ganger i sesongen. Tips: Spyl møblene forsiktig med hageslangen, bruk plastrengjøring og børst med en børste for å komme til der skitt og støv samler seg. Hvis du har mulighet anbefales oppbevaring innendørs på vinteren, men et møbeltrekk vil også beskytte utemøblene dersom de må stå ute. Pass i så fall på at det er litt luftsirkulasjon under trekket.

Alle rottinghagesett og sitteseter du finner i vår nettbutikk er av høy kvalitet. Det er nemlig enorm forskjell på kvaliteten fra produsent til produsent! Lapatio forhandler kun med dem som har bevist at de leverer holdbare møbler som scorer høyt på både komfort, slitestyrke, utforming og design.

Almeria loungesett i kunstrotting.
Almeria loungesett i kunstrotting.